Noutăți

Montant fix sau Montant mobil: ce e mai bine?

By august 27, 2020 septembrie 14th, 2020 No Comments
ferestre pvc

Fereastră cu montant mobil ( montant fals, Stulp)

Profil care se fixează pe cerceveaua canatului inactiv și permite inchiderea canatului activ peste cel inactiv.  O caracteristică distinctivă a unei ferestre cu montant fals este că, pentru deschiderea completă, trebuie mai întâi să întoarceți mânerul și să deschideți prima cercevea. Apoi deschideți încuietoarea montantului fals folosind o pârghie, care este adesea instalată în partea de jos a construcției.

De ce fac ferestre cu montant mobil?

  • Creșterea spațiului vizual al camerei;
  • Este posibil prin fereastră să aduceți obiecte voluminoase, precum canapele sau mobilier asamblat;
  • Transmisia luminii la maxim.

Fereastră cu montant fix

Bara care se pozitionează vertical într-o construcție și care serveste ca piesă de susținere. Modul de divizare se stabilește în primul rând în funcție de dimesiunile tâmplăriei iar în al doilea rând în funcție de cerințele estetice și practice:

  • Vertical
  • Orizontal
  • Decorativ

Cel mai adesea, un astfel de element este utilizat în încăperile pentru care ventilația regulată este foarte importantă. Facilitează deschiderea cercevelelor. Impostul are încă un avantaj – datorită faptului că toate părțile ferestrei sunt deschise, devine mult mai ușor să le curățați. Gospodine vor aprecia cu siguranță această oportunitate.

Explicația dispozitivului oferă, de asemenea, claritate asupra întrebării de ce este nevoie de montant fix pentru fereastră. El  permite închiderea strânsă a ferestrelor cu două cercevele.

Leave a Reply