Rama distanțieră termică

Astăzi, mulți sunt conștienți de rolul sticlei în asigurarea eficienței energetice a ferestrelor. Cu toate acestea, nu toți cunosc rama distanțieră, importanța sa funcțională în geamul termopan și modul în care contribuie la durabilitatea și eficiența energetică a ferestrelor. Rama distanțieră în geamul termopan reprezintă un element invizibil, dar indispensabil al construcției, având un impact semnificativ asupra eficienței energetice a ferestrei.

Istoria utilizării ramelor distanțiere începe acum mai bine de o sută de ani, când meșterii ferestrelor au început să le utilizeze. În acele vremuri, distanțierele erau fabricate din lemn. În anii șaizeci ai secolului trecut, au început să caute alternative, ceea ce a dus la apariția ramelor distanțiere din oțel, aluminiu și plastic.

Cu două decenii în urmă, englezii au făcut o avansare importantă, prezentând o ramă distanțieră complet siliconică și elastică, lipsită în totalitate de elemente metalice. Acest pas în dezvoltarea tehnologiei ramelor distanțiere deschide noi perspective pentru economisirea energiei și creșterea durabilității construcțiilor de ferestre.

Warm Edge

Rama distanțieră termică, implementată cu tehnologia Warm Edge, oferă o conductivitate termică semnificativ mai mică în comparație cu alternativa din aluminiu. Acest lucru permite distribuirea uniformă a temperaturii pe suprafața sticlei ferestrei în timpul iernii, contribuind la menținerea căldurii în interior. În timpul verii, distanța termică caldă previne transferul frigului în exterior, menținând răcoarea în interior când funcționează aerul condiționat.

Durabilitate

Ferestrele termopan cu o ramă distanțieră caldă și elastică, cum ar fi Super Spacer, nu numai că asigură o eficiență crescută în cuplaj cu sticla, dar și extind durata de viață a construcției ferestrei. În contrast cu ferestrele termopan cu ramă din aluminiu sau oțel, ale căror perioade de viață sunt aproximativ 20-30 de ani, ferestrele termopan cu o ramă elastică pot să reziste peste 100 de ani, reprezentând un avantaj semnificativ în ceea ce privește durabilitatea și rezistența în timp.

Sigla de calitate

Utilizarea tehnologiei Super Spacer garantează clienților un produs de înaltă calitate. Tehnologia Super Spacer din silicon trece cu succes toate testele necesare, inclusiv mai mult de 4 ani de expunere accelerată la radiațiile ultraviolete, confirmând absența defecțiunilor. Obținerea certificatelor în toate țările unde se produce Super Spacer subliniază fiabilitatea sa și conformitatea cu standardele ridicate.

Reducerea condensului

Înlocuirea cadrului tradițional de aluminiu cu inovatorul Super Spacer reduce condensarea la marginea sticlei cu 70-80% sau o elimină complet. Acest lucru este deosebit de important în cazul fluctuațiilor mari de temperatură, unde utilizarea Super Spacer reduce riscul de condensare și îngheț, asigurând confort și protecție împotriva condițiilor exterioare.

Ferestre
Uși
Portale
Accesorii
Colectăm cookie-uri pentru a analiza traficul și performanța site-ului nostru web;
Nu colectăm niciodată date personale
Accept