Supapă “Swisspacer-Air”

Diferențele de înălțime și influențele climatice duc la apariția unei presiuni excesive sau insuficiente în geamul termopan. Tensiunile rezultate pot duce la deteriorarea sticlei și la îmbătrânirea prematură. Cu ajutorul Swisspacer AIR, aceste tensiuni sunt reduse semnificativ, eliminând posibilitatea apariției situațiilor critice.

De obicei, un geam termopan standard este un sistem etanș: masa de aer închisă în spațiul dintre sticle în timpul producției este păstrată. Dacă temperatura sau presiunea atmosferică externă se schimbă, sistemul reacționează cu presiune excesivă sau insuficientă. Deformația sticlei cauzată de aceasta încarcă atât sticla, cât și marginea sticlei. Dacă aceste tensiuni sunt prea mari, sticla poate să se spargă. De asemenea, extinderea marginii sticlei poate duce la îmbătrânirea prematură a geamului termopan.

Swisspacer AIR creează un geam termopan cu o presiune uniformă, în care aceste tensiuni sunt semnificativ reduse, minimizând riscul de spargere a sticlei.

Funcționalitate

Schema ilustrează funcția Swisspacer AIR printr-un exemplu. Linia gri ilustrează creșterea tensiunii de tracțiune în timpul transportului la o altitudine mai mare; după instalare, presiunea și tensiunea de tracțiune rămân constante. Linia portocalie arată cum echilibrarea constantă lentă a presiunii cu ajutorul Swisspacer AIR încetinește creșterea tensiunii de tracțiune în timpul transportului. După instalarea ferestrei, AIR asigură o deplasare treptată a echilibrării presiunii. În acest exemplu, tensiunea critică de tracțiune nu este depășită în niciun moment.

swiss chart

Compoziție

Swisspacer AIR reprezintă un distanțier metalic cu o membrană specială încorporată. Structura sa distinctivă împiedică acumularea vaporilor de apă în spațiul dintre geamuri, prevenind formarea condensului sau deteriorarea acoperirilor metalice cu coeficient scăzut de reflexie (Low-E coatings).

flap swiss air

Instalare

Există două metode diferite de instalare. Cea mai rapidă metodă implică perforarea unui orificiu în siliconul întărit și înșurubarea Swisspacer AIR cu ajutorul unui inel O mic. Acest lucru se face independent de restul procesului de producție și nu afectează timpul ciclic. Ca alternativă, Swisspacer AIR poate fi instalat în cadrul procesului de producție obișnuit.
Comparativ cu producția de geamuri termopan standard, geamurile termopan cu mai multe straturi și echilibrare a presiunii nu sunt umplute cu gaz inert, deoarece gazul poate ieși prin componentă. Geamul termopan echipat cu Swisspacer AIR este pregătit pentru transport, instalare și utilizare.

flap-setting
Ferestre
Uși
Portale
Accesorii
Colectăm cookie-uri pentru a analiza traficul și performanța site-ului nostru web;
Nu colectăm niciodată date personale
Accept